Het all you can learn principe biedt bedrijven kansen

All you can learn aanbieden aan je werknemers

All you can learn voor bedrijven

We leven nou eenmaal in een informatierijke economie. Dit heeft tot gevolg dat veel mensen toegang hebben tot de nieuwste en beste informatie. Helaas is deze kennis vaak voor grote bedrijven makkelijker bereikbaar, dan voor kleinere bedrijven en start-ups. Het is tijd dat deze informatie en kennis beschikbaar wordt voor elk formaat bedrijf of organisatie, zelfs als je niet al teveel opleidingsbudget hebt. Het redelijk nieuwe begrip “All you can learn” past hier goed bij!

 

Het voordeel van een leren in abonnementsvorm

Het heeft enkele voordelen om niet je eigen platform met cursussen te hebben, maar gebruik te maken van een ander platform. Met Soofos Plus kan je je medewerkers een abonnementsvorm van cursussen aanbieden. Het grote voordeel hiervan? Dat is dat je abonnement altijd kan opzeggen. Onbeperkte keuze uit e-learning hebben, is de meest flexibele en toegankelijke manier om jouw medewerkers te laten leren. En dat zonder dat je per se vast zit aan lastige constructies en platforms.

 

Onbeperkt leren aanbieden aan je medewerkers

Door onbeperkt leren te introduceren in je organisatie geef je je medewerkers de kans zich te ontwikkelen op meerdere vlakken. Ze kunnen bijvoorbeeld leren over puur zakelijke skills, zoals Excel en Photoshop, maar ook over hobby’s. Zo biedt je ze de kans om ook hun persoonlijke voorkeuren te ontwikkelen.

 

Nieuwe zakelijke en nuttige skills aanbieden

Het belang van het aanbieden van de juiste zakelijke en nuttige skills is groot. Informatie en technologieën ontwikkelen zich zo snel door dat je vrijwel altijd de meest recente kennis in huis moet hebben. Anders kom je achter te lopen op de concurrentie die wel over deze kennis beschikken. Wil je concurreren met grote bedrijven als kleine onderneming zijnde, dan is het van cruciaal belang dat je op het juiste moment de juiste kennis vergaart. Door zakelijke skills beschikbaar te maken in abonnementsvorm kan jij je medewerkers (en jezelf) vaardigheden aanleren op het moment dat ze het nodig hebben!

 

Vaardigheden en leuke extra’s onderwerpen

Er moet ook wat ruimte zijn om jezelf en je medewerkers wat extra’s te bieden. Door middel van een gezonde balans tussen zakelijke cursussen en cursussen gericht op persoonlijke ontwikkeling kan dit. Het hoeft niet altijd serieus te zijn. Geef je medewerkers de kans om hun passies uit te bouwen door middel van extra, minder zakelijke vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan schilderen, mediteren, etc. Dit zijn skills waar ze persoonlijk veel aan hebben. Het bedrijf of de organisatie heeft hier indirect ook veel aan, omdat medewerkers gelukkiger worden van hun passies, dan van werken. Dus als je ze hier ruimte voor geeft, dan werpt dat zijn vruchten af. Tevreden medewerkers kan je ook makkelijker behouden!

 

All you can learn biedt je organisatie kansen

Het all-you-can-learn principe in de vorm van onbeperkt online cursussen volgen biedt je organisatie de kans zich door te ontwikkelen. Met een klein team kan elke nieuwe vaardigheid een groot verschil maken voor de ontwikkeling. Er zal namelijk niet altijd budget zijn om een nieuwe medewerker aan te nemen of iemand volledig om te scholen. Het is daarentegen wel mogelijk iemands skillset uit te breiden met nuttige vaardigheden die er goed op aansluiten.

 

Benieuwd naar de opties van Soofos Zakelijk voor kleine organisaties?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *