Een eigen bedrijfsacademie starten met Soofos Zakelijk

Misschien heb je de keuze ondertussen al gemaakt om zakelijk leren aan te bieden in je organisatie. Dat is een goede keuze, want online leren kan aan de basis staan van het toekomstige succes van je organisatie. Veel businesses hebben al een eigen leeromgeving, waarin medewerkers kunnen leren wat ze nodig hebben of wat zelf willen leren. Maar wat heb je er eigenlijk voor nodig om zo’n bedrijfsacademie op te zetten? Wij helpen je hierbij en leggen je uit hoe je Soofos Zakelijk kan implementeren in je organisatie.

 

Wat staat er centraal in je eigen bedrijfsacademie?

Er zijn een paar bepalende factoren die bepalen of je bedrijfsacademie succesvol wordt. Wil je je dat je medewerkers beter of efficiënter leren? Dan moet je ervoor zorgen dat je academie aan de volgende criteria voldoet:

  • Het stelt de cursist in staat autonoom te kunnen leren.
  • Er is een zekere mate van sociale verbondenheid.
  • Het systeem is erop gericht om relevante competenties te trainen.

Op deze factoren zullen we wat dieper ingaan, ook laten we je zien hoe je hier met Soofos Zakelijk op in kan spelen.

 

Autonoom kunnen leren in de academie

Het is altijd vervelend om iemand te hebben die over je schouder meekijkt. Om die reden is het nodig om een bepaalde mate van autonomie te creëren. Niet alleen kunnen medewerkers zelf aan de slag in je academie, maar ze moeten ook zelf kunnen bepalen wat, waar en wanneer ze leren (in zekere mate natuurlijk). Door een digitale leeromgeving voor ze te creëren in de vorm van een bedrijfsacademie doe je dit voor ze. Het leren wordt niet meer beperkt tot één onderwerp en ook niet tot een klaslokaal. Het belang van autonomie wordt door wij-leren.nl mooi beschreven.

 

Sociale verbondenheid met anderen

Mensen zijn sociale wezens. Het is om die reden dat het sociale aspect van leren niet vergeten mag worden. Niet alleen is overleg goed om tot nieuwe inzichten te komen, ook is het een goede manier om de aangeleerde stof nogmaals de revue te laten passeren. Je leert daardoor sneller en bouwt ook gemakkelijker associaties op in je hoofd. Daardoor kan je sneller en makkelijker over de aangeleerde stof beschikken. Ook is de mogelijkheid tot het stellen van vragen belangrijk om ervoor te zorgen dat de voortgang niet stagneert.

 

Relevante competenties worden aangeboden

Het willen leren dankzij autonomie en het delen van kennis door sociale verbondenheid zouden niks waard zijn zonder relevante kennis. Het is vooral belangrijk voor de cursist dat de juiste kennis aangeboden wordt. Ook voor het bedrijf is dat cruciaal, want anders zou je niet kunnen groeien. Niet groeit het bedrijf niet, ook de medewerkers en afdelingen zouden stil komen te staan. Een achterstand op de concurrentie is het laatste wat je wilt, maar het eerste wat je krijgt, wanneer je niet de relevante kennis aanbiedt aan je medewerkers.

 

Hoe Soofos Zakelijk je hierbij kan helpen

Met Soofos Zakelijk heb je een eigen, digitale leeromgeving. Deze wordt volledig uitgedost in de kleuren en huisstijl van je organisatie. De omgeving is dus volledig digitaal, waardoor je de medewerkers instaat stelt om overal en altijd te kunnen leren. Autonomie? Check! Ook is er alle ruimte om in discussie te gaan in de reacties onder de cursussen of in de forums die bij de cursussen beschikbaar zijn. Ook kunnen er vragen gesteld worden aan de instructeur, zodat je nooit echt alleen bent. Tot slot zijn alle Nederlandstalige cursussen up-to-date voor nu, waardoor je altijd relevante en up-to-date informatie kan aanbieden.

 

Ga vandaag nog aan de slag met je eigen bedrijfsacademie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *