Lees over het beïnvloeden van de concurrentiepositie door middel van e-learning

De invloed van e-learning op je concurrentiepositie

Beïnvloed je concurrentiepositie dankzij e-learning

Er zijn verschillende manieren waarop je als bedrijf je positie ten opzichte van de concurrentie kan verbeteren. Veel zijn tactische voordelen die je kan opdoen door bijvoorbeeld andere keuzes te maken in processen. Maar er zijn ook veranderingen die je op individueel niveau, het niveau van de werknemer, kan doorvoeren. Een toegankelijke manier om de concurrentiepositie te versterken, is het aanbieden van e-learning binnen het bedrijf.

Hoe beïnvloed e-learning de organisatie?

Veel verschillende factoren beïnvloeden een organisatie. Maar er zijn weinig factoren die direct van invloed zijn op de potentie van een bedrijf en daardoor ook de concurrentiepositie beïnvloeden. Je kan een organisatie alleen laten groeien, wanneer je alle facetten van het bedrijf in staat stelt te groeien. Zo moeten afdelingen groeien in formaat of in taken. Maar moet het management daardoor meer bijsturen en moeten medewerkers meer weten (en willen).

E-learning heeft hier een invloed op. Aangezien deze invloed uitoefent op alle medewerkers van een organisatie, van het management tot de winkelvloer. Wil je groeien als organisatie? Zorg er dan voor dat medewerkers groeien. Niet alleen geef je ze de kans om een nieuwe periode voor je organisatie in te luiden, maar raken ze ook nauwer betrokken bij alle processen, waardoor ze loyaler kunnen worden.

Welke soort e-learning moet je aanbieden?

Er zijn verschillende soorten e-learning die je kan aanbieden die tot gevolg kunnen hebben dat medewerkers persoonlijke groei doormaken. Deze persoonlijke groei kan op haar beurt weer op verschillende gebieden ervaren worden en kan gevoeld worden in de concurrentiepositie van het bedrijf. Zo zijn er zakelijke hard- en softskills, maar heb je ook persoonlijke skills die aangeleerd kunnen worden door e-learning. Deze hebben allemaal op een of meerdere manieren invloed op het bedrijf.

Zakelijke hardskills aanbieden aan medewerkers

Deze hardskills hebben één doel, namelijk het aanleren van kennis voor een duidelijke geformuleerde taak. Zo is bijvoorbeeld het leren van Excel, zodat een medewerker cijfers kan bijhouden een gerichte taak met daarbij behorende kennis. Ditzelfde kan bijvoorbeeld gelden voor Photoshop, Word of een ander programma dat een specifieke taak heeft.

Zakelijke softskills aanbieden aan medewerkers

Waar het bij hardskills gaat om het vervullen van een specifieke taak, draait het bij een softskill meer om een persoonlijke taak. Zo kan je onder softskill bijvoorbeeld het leren leidinggeven, leren presenteren of assertiviteit noemen. Deze skills hebben minder invloed op de korte termijn, maar zijn een cruciaal onderdeel van de persoonlijke groei die iemand ondergaat, wanneer een onderneming groeit. Deze groei zorgt er namelijk voor dat medewerkers op een andere manier met hun werk en met hun collega’s omgaan. Daarvoor zijn weer andere persoonlijke vaardigheden nodig.

Individuele, persoonlijke skills voor medewerkers

Om een medewerker betrokken te houden, kan het nodig zijn om de medewerker iets extra’s te bieden. Iets waar ze het liefst voor een lange tijd van kunnen genieten. Door ze e-learning aan te bieden over persoonlijke onderwerpen, zoals passies of hobby’s, geef je ze de kans om zichzelf verder te ontwikkelen. Ze doen dit vervolgens op een manier die bij hunzelf past en gaat over een onderwerp, waaraan ze de voorkeur geven.

Het implementeren van e-learning voor betere concurrentiepositie

Het opbouwen van een nieuw proces kan lang duren, zeker wanneer het nieuw terrein betreft. De makkelijkste manier om e-learning langzamer te implementeren in je bedrijfsprocessen is door nieuwe vraagstukken die zich opdoen in het bedrijf, op te lossen met een bijpassende e-learning. Hiervoor hoef je niet al teveel moeite voor te doen. Het aanbieden van een simpele, enkele cursus is dus een goede optie. Wanneer je er uiteindelijk voor wilt zorgen dat een medewerker nieuwe dingen bij gaat leren of uit zichzelf aan de slag gaat, dan kan je ervoor kiezen om een abonnement op meerdere cursussen aan te bieden of een platform in eigen stijl te nemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *