Lees hoe je met e-learning de kosten van opleiding kan drukken

Met e-learning de kosten van opleiding verlagen

Wanneer je als bedrijf een probleem op het gebied van kennis hebt, dan wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Hier heb je verschillende oplossingen voor. Je kan namelijk iemand inhuren om het probleem op te lossen of je kan iemand opleiden om het te doen. In het kader van loyaliteit gaan we er maar vanuit dat je liever iemand traint en dus moet je kijken naar de opleiding. De manier van leren is van grote invloed op hoe snel iemand de stof kent en hoeveel het kost. En dus komen we uit bij het onderwerp van vandaag. Het verlagen van de opleidingskosten, dankzij e-learning.

 

Waar zitten de grootste kosten qua opleiding?

De kosten die aan klassieke soort opleidingen verbonden zitten komen vooral vanuit twee kostenposten, namelijk: locatie en instructeur. In klassieke opleidingsvormen heb je namelijk te maken met workshops, trainingen op locaties en colleges. Het is natuurlijk voordeliger om dit te doen met een grotere groep studenten, maar dat heb je als bedrijf niet in de hand. Zeker bij bedrijfstrainingen gaat het om kleine groepen en betaal je dus gemiddeld meer per persoon.

 

Is e-learning even effectief als klassieke manieren van leren?

Het antwoord is simpelweg: “Ja”. Onderzoek heeft uitgewezen dat e-learning minstens even effectief is als andere klassieke manieren van leren. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw medewerkers minder of slechter leren, doordat ze niet meer in een lokaaltje zitten. Je kan die bedrijfstrainingen dus zonder effect op het resultaat vervangen met online lessen, mits het onderwerp daarvoor geschikt is.

 

Dit zijn de voorwaarden voor effectief online leren

Dat e-learning effectief even effectief kán zijn, dat is wel duidelijk. Toch zijn er bepaalde minimum voorwaarden waaraan je moet voldoen om ervoor te zorgen dat de e-learning effectief is. Het hebben van e-learning is één, ervoor zorgen dat het beschikbaar is, is alweer een ander verhaal.

 

Relevantie

Jouw medewerker kan alleen aan de slag met de kennis, wanneer deze relevant is voor de situatie in je organisatie. Het is dus van belang dat er vooraf gekeken wordt welke kennis er nodig is. Vervolgens kan je een aanbieder gaan vinden die precies heeft wat je zoekt.

 

Toegankelijkheid

De aangeboden leermaterialen moeten beschikbaar en gemakkelijk toegankelijk zijn. Online oplossingen hebben het fijne voordeel dat je er vanaf overal bij kan. Mits het systeem niet offline of onbeschikbaar is. Ook wil je dat er ook mogelijkheden zijn om vragen te stellen en dat er voldoende support is. Anders loop je wellicht stuk op een onderdeel van de lesstof.

 

Interactiviteit

De kennis wordt pas nuttig, wanneer deze geactiveerd wordt. Daarvoor zijn er situaties nodig, waarin de cursist aan de slag kan met datgene wat hij/zij leert. Oefenopdrachten, toetsen en uitdagingen moeten er voor zorgen dat dit gebeurt. Al met al zorgt dit ervoor dat iedereen die een e-learning volgt eenzelfde soort groei doormaakt. Mits de cursist er serieus mee aan de slag gaat.

 

Concreet de voordelen van e-learning

Wat zijn dan precies de voordelen van e-learning ten opzichte van klassieke manieren van leren? Het komt neer op enkele belangrijke factoren die e-learning kenmerken. Namelijk:

  1. Aanbod van veel verschillende partijen.
  2. Overal en altijd kunnen leren.
  3. Aanzienlijk lagere kosten dan opleiding op locatie.

 

1. Aanbod van veel verschillende partijen

Het maakt in principe niet meer uit waar de aanbieder en waar de klant vandaan komt, dankzij het online-aspect kunnen deze overal waar mogelijk gevestigd zijn. Daardoor kan er een overvloed aan aanbod ontstaan. Uiteindelijk komt dat de klant ten goede, want instructeurs moeten dan gaan concurreren op kwaliteit en prijs. Hierdoor gaat óf de kwaliteit omhoog of de prijs omlaag.

 

2. Altijd en overal kunnen leren

Je bent niet meer genoodzaakt om in een lokaal te leren op een moment dat je liever naar sport kijkt of uiteten gaat. Je kan zelf bepalen waar én wanneer je leert, waardoor je flexibel kan gaan leren. Het enige wat je nodig hebt is een goede leeromgeving, waarin je je kan focussen op de stof.

 

3. Lagere kosten

Het niet hoeven leren op locatie en de onderlinge concurrentie tussen instructeurs kan ervoor zorgen dat je uiteindelijke kosten voor opleiding omlaag gaan. Het kost je minder om een medewerker op locatie te krijgen en dus scheelt het niet alleen geld, maar ook tijd! Ideaal als je ziet dat ze toch even snel kennis opdoen, dankzij e-learning.

 

Aan de slag met e-learning

Ga zelf aan de slag met e-learning binnen jouw organisatie bij Soofos Zakelijk hebben we twee kant-en-klaaroplossingen voor je. Voor kleinere bedrijven kunnen we een mooi zakelijk abonnement aanbieden met toegang tot onze allerbeste cursussen. Grotere bedrijven kunnen een eigen cursusomgeving krijgen, compleet in eigen stijl en gevuld met de beste cursussen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *