Lees over het nut van een leerportaal voor de hr-afdeling

Het nut van een online leerportaal voor de HR-afdeling

Het leren binnen een organisatie mag eigenlijk niet vergeten worden. Toch gebeurt dat weleens. Er is een afdeling die je altijd hoort pleiten om de ontwikkeling van medewerkers centraal te stellen. Welke afdeling dat is? De HR-afdeling natuurlijk, want die weten wat de medewerkers drijft. Om deze afdeling in staat te stellen om de vitaliteit van het bedrijf te stimuleren, kan een online leerportaal ingezet worden. Daarom vertellen we vandaag iets meer over het nut van een online leerportaal voor de HR-afdeling.

Welke informatie wil de HR-afdeling zien?

De HR-afdeling wilt natuurlijk goede ondersteuning bieden aan alle afdelingen en medewerkers. Daar hebben ze bepaalde informatie voor nodig, namelijk over de ontwikkeling van de medewerkers. Met deze informatie kunnen ze namelijk beslissingen maken of iemand geschikt is om door te groeien, extra te gaan leren of de focus te verleggen. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat de HR-afdeling over deze informatie beschikt. Deze informatie moet ergens vandaan gaan komen. Hieronder zie je welke informatie een HR-afdeling nodig heeft om te kunnen helpen bij de ontwikkeling van een medewerker:

Ambities en dromen van de medewerker

Dit is niet iets wat je zomaar uit een systeem kan halen, maar is wel belangrijk. Wanneer iemand het prima vind om stil te staan in zijn of haar carrière, dan wil je dat liever eerder dan later weten. Het is dus zeker de moeite waard een enquête af te nemen, of te monitoren of er serieus naar de trainingen en cursussen gekeken wordt. Dit kan je zowel digitaal als “in het echt” doen, maar is wel een waardevolle eerste stap in het proces.

Resultaten van het leerproces

De manier waarop iemand door een leerproces heen gaat verteld veel over de motivatie om cursussen te volgen en de mate waarin iemand zich wil ontwikkelen. Het is dus de moeite waard om de voortgang van medewerkers te volgen en de resultaten van toetsen en oefeningen te monitoren. Een gemotiveerd iemand zal niet alleen sneller leren, maar zal ook snel verder willen met de volgende kennis of skills.

Bij welke onderdelen van HR kan een leerportaal helpen?

Introductie in het bedrijf door eigen bedrijfstrainingen

Nieuwe medewerkers moeten zo snel mogelijk de standaardprocessen van de organisatie onder de knie hebben. Waarom? Omdat ze dan zo snel mogelijk “normaal” mee kunnen werken. Hier kunnen eigen bedrijfstrainingen in het online leerportaal van grote waarde zijn. Door slimme e-learning te gebruiken in combinatie met voorbeelden in de praktijk leren ze snel en bespaar je uren en geld die je anders aan een trainer zou uitgeven.

Adviseren op gebied van studie en beroepskeuze

Het leerportaal kan prima uitgerust worden met voorspellende systemen die aangeven wat wel en wat niet past bij een medewerker. Iemand die goed is met soft skills, maar minder goed met hard skills? Dan kom je daar snel achter en kan je de juiste en passende cursussen of trainingen aanbieden, waardoor ze geen tijd verspillen aan iets wat niet bij ze passen. Je kan dus prima op de individu afstemmen wat ze moeten gaan leren. Wie weet komen ze zelf nog wel met suggesties. In ieder geval wordt je advies gerichter en persoonlijk.

Trainen van de medewerker

Natuurlijk staat het ontwikkelen van de medewerker centraal in het leerportaal. Als HR-afdeling wil je dat medewerkers zichzelf gaan trainen. Zelfs het trainen kan op verschillende manieren ingezet worden. Zo kan je iemand trainen om beter te worden in de dingen die binnen de functie valt. Ook is het mogelijk iemand te trainen op een aanverwante set met vaardigheden of een compleet andere of nieuwe functie. Het is maar net wat er intern nodig is en gevraagd wordt. Tot slot kan je de medewerker de vrijheid geven om iets voor zichzelf te leren. Het leren over een passie of hobby kan de cursist inspireren of motiveren in het online leren.

Ga aan de slag met het leerportaal voor jouw organisatie

Om de juiste stappen op het gebied van training en ontwikkeling te zetten, zal je eerst een stap moeten zitten op gebied van de juiste systemen. Om je hierbij te helpen, kan je ons systeem uitproberen in de vorm van een demo. Zo kan je medewerkers helpen leren en geef je de HR-afdeling de juiste tools om ze te helpen.

 

Ga vandaag nog aan de slag met je eigen Soofos Zakelijk systeem!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *