Lees hoe je op maat leeradvies aan je medewerkers kan geven

Op maat leeradvies geven aan jouw medewerkers

Het is vanzelfsprekend dat je medewerkers nieuwe dingen moeten leren. Doordat de ontwikkelingen in de markt zo snel gaan, moeten je medewerkers echt blijven leren. Maak je dat mogelijk, dan zorgen zij ervoor dat ze met nieuwe kennis en vaardigheden aan de slag kunnen gaan.

De waarde van goed leeradvies

Niemand wilt zijn tijd verspillen, ook je medewerkers niet. Het is daarom dan ook de moeite waard om aandacht te besteden aan het vinden van de juiste kennis die je kan gaan aanbieden. Deze kennis kost namelijk geld, maar het leren ervan kost ook veel tijd. Van tevoren nadenken over het leeradvies wat je gaat geven, is dus de moeite waard.

Gepersonaliseerd op de individu

Geen enkele medewerker is hetzelfde, daarom heeft de ene medewerker andere skills en vaardigheden nodig dan de ander. Hierin kan je als werkgever voorzien. Sterker nog, het is tegenwoordig normaal. Het aanbieden van de juiste, maar ook diverse en uitdagende stof is belangrijk. Niet alleen voor het kennisniveau binnen een organisatie, maar ook voor de motivatie en de tevredenheid van de medewerker.

Lesstof kiezen voor de nieuwe functie

Het kan natuurlijk zomaar zo zijn dat een functie komt te vervallen of dat er een nieuwe ontstaat. Grote kans dat je dan iemand wil gaan opleiden om die functie op te vullen. E-learning is daarbij een handige manier om de juiste skills aan te leren. Bij het kiezen van de juiste cursus of training moet je daarom rekening houden met je einddoel. Dat kan bijvoorbeeld een omscholing zijn. Check van tevoren wat misschien nuttige vaardigheden kunnen zijn, dan kom je namelijk achteraf niet voor verrassingen te staan.

Makkelijk in te plannen en te vervullen

Het volgen van een cursus is gemakkelijk in te plannen in het schema van de medewerker. Er kan namelijk van tevoren rekening gehouden worden met het aantal uren wat de medewerker eraan gaat besteden. Op die manier kan je gericht leeradvies geven en kan je het zelfs inplannen op gekozen momenten.

Juiste systeem kiezen om in te gaan leren

Het systeem waarin je je medewerkers gaat laten leren, moet voldoen aan veel eisen. Zo moet deze bijvoorbeeld de eigenschappen van een school of klaslokaal hebben. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat de persoon die aan het leren is altijd gemotiveerd en blij is, om dat te doen. De keuze voor een goede leeromgeving, oftewel het systeem is daarom ook belangrijk.

Look en feel van het leersysteem

Een mooi verzorgd systeem draagt bij aan hoe de gebruiker zich voelt en wat hij/zij doet. Zo kunnen kleine dingen al een groot verschil maken. Het hebben van het systeem in de look en feel van het bedrijf draagt bijvoorbeeld bij aan het vertrouwen erin en laat medewerkers ook zien dat je bereid bent in ze te investeren.

Snel en gebruiksvriendelijk

Dat we tegenwoordig alles snel voorgeschoteld willen hebben, dat is wel duidelijk. Daarom moet het systeem dat de kennis aan de man brengt ook snel genoeg zijn om in de behoefte aan snelheid te kunnen voorzien. Goede servers en soepele overgangen zijn daarom belangrijk. Het laatste wat je wilt is dat je medewerkers ontevreden zijn over iets wat bedoeld is om ze gerust te stellen.

Goede administratie en overzicht voor beheerders

Een onderdeel van het systeem is natuurlijk de administratie erachter. Hierin kan een beheerder zien hoe ver een cursist is met het volgen van een cursus. Dit is belangrijk om de voortgang te kunnen stimuleren en de medewerker te motiveren. Ook kan je zien welke dingen een medewerker wel én niet fijn vindt en waar de valkuilen liggen. Op die manier maak je het mogelijk om een medewerker persoonlijk en gericht advies te geven.

Conclusie: waar moet je echt op letten

Om uiteindelijk goed advies te kunnen geven aan je medewerkers heb je een systeem nodig dat inspeelt op de huidige wensen van de e-learning. Deze moet dus aangepast kunnen worden naar de huisstijl van de organisatie en moet een overzichtelijk administratief gedeelte hebben. Ook moet de collectie aan cursussen uitgebreid genoeg zijn en hoeft deze niet alleen harde vaardigheden te bevatten. Cursussen gericht op persoonlijke skills zijn namelijk ook belangrijk wanneer we kijken naar online leren als bron van motivatie en creativiteit.

Ga zelf aan de slag met je eigen leeromgeving.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *