Dit is de rol die e-learning binnen een bedrijf vervult

Bedrijven besteden jaarlijks ongeveer 3 miljard aan de ontwikkeling van hun werknemers. Dit is een enorm bedrag, maar levert ook een hoop op. Zo is de ontwikkeling van werknemers belangrijk voor hun vakkundigheid, kennis en motivatie. E-learning kan een goede aanvulling en vervanging zijn op klassieke trainingsvormen.

 

Wat is e-learning?

E-learning is een verzamelnaam voor alle leeractiviteiten die gebruikmaken van digitale leermiddelen. Hieronder vallen onder andere de online cursussen die je op Soofos ziet, maar ook andere bestanden of manieren om te leren, zoals eBooks, instructievideo’s en digitale toetsen vallen onder het begrip e-learning. Het kan voor zowel voor scholen, bedrijven en persoonlijke doeleinden ingezet worden.

 

Verschuiving van het opleidingsbudget

De manier waarop bedrijven hun opleidingsbudget indelen verschuift de laatste jaren. In 2012 gaven ze ongeveer 9% van het budget uit aan e-learning. In 2016 was dit al 24%, en de verwachting is dat dit alleen maar meer zal verschuiven naar e-learning [1].

 

Het belang van E-learning binnen een bedrijf

E-learning is vaak een goedkopere en ook effectieve manier om werknemers te ontwikkelen. Ze kunnen snel nieuwe kennis krijgen en snelle trainingen volgen. Naast dat het natuurlijk nieuwe kennis oplevert voor werknemers, draagt het ook bij aan de motivatie van werknemers. Door ze te helpen groeien voelen ze zich meer gewaardeerd en zien ze dat je bereid bent in ze te investeren.

 

E-learning zorgt voor een daling van kosten

Het volgen van online trainingen kan een aanzienlijke kostenbesparing opleveren voor een bedrijf. Doordat een e-learning module vanaf je computer te volgen is en niet live een docent nodig heeft zijn de kosten veel lager. Er is geen zaalhuur nodig, geen docent, geen materiaalhuur enzovoorts. De e-learning modules kunnen dan ook vaak veel voordeliger worden aangeboden dan een training op locatie. Daarnaast mist de werknemer mist niet een volledige werkdag terwijl dit niet uitkomt en hoeft niet lang te reizen. De bijkomende kosten om een training te volgen zijn dus ook een stuk lager.

 

Het is een prettigere methode voor werknemers

Niet alle werknemers waarderen het om weer op een trainingsdag te moeten gaan. Vaak past dit niet binnen hun schema, vinden ze het ongemakkelijk of is de reis er naar toe een gedoe. Daarnaast volgen ze vaak de training in een groep en is het tempo niet afgestemd op de cursist. E-learning maakt het mogelijk voor een werknemer om de training op een voor zichzelf geschikt moment te volgen. Daarnaast kan een online cursus op je eigen tempo gevolgd worden. Als een werknemer meer moeite heeft met een bepaald onderdeel dan kan hij dit vaker terugkijken en proberen. Op deze manier is de algehele ervaring voor werknemers veel prettiger en meer afgestemd op de persoonlijke behoeftes.

 

Stimuleer meer dan alleen de noodzakelijke kennis

Vaak wordt gedacht dat mensen vooral iets nieuws leren omdat dit bijdraagt aan hun carrière of toekomst. Uit onderzoek van Markteffect blijkt dat dit absoluut niet zo is. Nederlanders noemen vooral nieuwe vaardigheden ontwikkelen (77%) en nieuwe kennis opdoen (77%) als belangrijkste redenen om iets nieuws te leren. Veel minder vaak werden ‘het is nodig om carrière te maken’ en ‘het is nodig voor mijn werk’ genoemd (respectievelijk 26% en 31%). Doe hier als bedrijf je voordeel mee! Soofos heeft meer te bieden dan alleen noodzakelijke skills. We bieden ook cursussen aan op het gebied van ontspanning en hobby’s. Door het platform van Soofos in te zetten als onderdeel van het e-learning traject voor werknemers draag je aan meer bij dan alleen de noodzakelijke vaardigheden. [2]

Ben je benieuwd wat Soofos kan betekenen voor jouw organisatie? Afhankelijk van de behoefte kunnen we unieke oplossingen aanbieden voor jouw werknemers. Neem gerust contact op via de contactpagina om een vrijblijvende afspraak te maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *